У центрі Львова з`явиться пам`ятник Небесній Сотні

Юлія Субота  |  Середа, 30 вересня 2015, 17:42
Пам`ятник новітнім українським героям таки перенесли з Сихова до центральної частини міста.
У центрі Львова з`явиться пам`ятник Небесній Сотні

Незабаром у центрі Львова з`явиться пам`ятник Небесній Сотні, а не на Сихові, як повідомлялось раніше. Ідею встановити на вул. Кривоноса пішохідний міст як символ єднання українців озвучила сестра Надії Савченко - Віра. 

30 вересня рішення озвучив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський на сесії міської ради: "Щодо пам’ятника на Сихові, то підкреслю, що міськрада не має нічого проти вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні окремими громадами міста, однак було б непорядно встановлювати пам’ятник в котромусь із мікрорайонів. Чому тоді не на Левандівці, скажімо? Усі ці питання щодо неможливості встановлення такого пам’ятника на Сихові було ґрунтовно обговорено з представниками громадськості мікрорайону", - заявив головний архітектор.

Наступним кроком, кажуть чиновники, буде проведення конкурсу на найкращий проект такого моста, який би найкраще пасував до обраного місця та ніс у собі смислове навантаження. 
 
Нагадаємо, ще у листопаді 2014 року Львівська міська рада оголосила конкурс на кращу ідею чи концепцію з вшанування пам’яті Героїв Майдану "Небесна Сотня".
comments powered by HyperComments