Львівські патріоти вшанували світлу пам`ять сотника УГА Юліана Головінського (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 30 вересня 2015, 15:57
30 вересня ветерани та патріоти зібрались біля пам`ятника Юліану Головінському, аби урочисто покласти квіти та помолитись за упокій загиблого.
Львівські патріоти вшанували світлу пам`ять сотника УГА Юліана Головінського (ФОТО)

Сьогодні, 30 вересня, на площадці перед 2-гою міською комунальною поліклінікою та аптекою №44, ( що знаходиться по вул. Симоненка,4 – неподалік храму свв. Володимира і Ольги) біля пам’ятника Юліану Миколайовичу Головінському (01.12.1894 – 30.09.1930рр.) зібрались ветерани та потріоти, аби вшанувати світлу пам`ть загиблого.

Саме в цей день 75 років тому було вбито сотника Української Галицької Армії , коменданта VI –ої бригади УГА, потім ІІ-ої бригади Червоної Української Галицької Армії, співорганізатора Української Військової організації, бойового референта, крайового командира УВО та крайового провідника ОУН Головінського.

Цього року вперше панахида за померлим відбувалась не у селі Великі Глібовичі під Львовом, де похований сотник, а біля пам`ятника, який завдяки активній львівській громаді було встановлено трохи мене року тому. 

Для всіх охочих приєднатись до вшанування ідейного натхненника та українського борця за незалежність Юліана Головінського буде така можливість о 09:00 у неділю (4 жовтня). Від Порохової вежі від`їздитиме автобус до безпосереднього місця поховання сотника, де також відбудеться поминальна служба. 

comments powered by HyperComments