Соня Кошкіна презентувала свою книгу «Майдан. Нерозказана історія» (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 11 вересня 2015, 10:42
10 вересня в Дзеркальній залі Палацу Потоцьких пройшла презентація книги Соні Кошкіної «Майдан. Нерозказана історія».
Соня Кошкіна презентувала свою книгу «Майдан. Нерозказана історія» (фото)

Презентація відбулася в межах 22-го щорічного Форуму видавців. На ній журналістка Соня Кошкіна розповіла про написання книги «Майдан. Нерозказана історія» та її основні ідеї. «Події на Майдані, які розвивалися дуже бурхливо, які безпосередньо вплинули на становлення нової української історії, вони взяли участь в творенні нашої нації, – розповіла вона, – вони закінчилися 24 лютого. Минуло два дні і в ніч з 26 на 27 лютого почалися події в Криму. І в інформаційній площині події Майдану почали витіснятися кримськими подіями, а потім – війною на Донбасі. І для мене, як журналіста, було очевидно те, що ті історичні події не повинні відійти на другий план, не повинні загубитися. Тим більше, що через роки багато речей будуть забуватися. І Майдан потрібно зафіксувати, потрібно максимально розповісти про нього».

Сама книга складається з чотирьох частин. Три з них присвячені, власне, Революції Гідності, а четверта – подіям в Криму та на Донбасі. Окрім цього, в книзі можна знайти інтерв’ю, які журналістка брала в тих людей, які брали безпосередню участь в подіях Майдану – при чому це стосується і тих, хто знаходився на протилежному боці барикад.  

«Але ми не розуміли що відбувалося на Банковій, що відбувалося в Міжгір'ї, що відбувалося в СБУ, хто які накази віддавав, як реагували олігархи, – розповіла Соня Кошкіна, – але я за три місяці Майдану, спостерігаючи все це, зібрала достатньо серозний масив інформації. Розуміла, що його потрібно укласти в якусь довгострокову форму. Так з'явилася ідея книги. Для того, щоб вона не була моїми особистими журналістськими нотатками, я вирішила оснастити їх інтерв'ю з учасниками з обох сторін. Учасниками, які приймали рішення, які впливали на прийняття рішень».

comments powered by HyperComments