У Львові проходить перший спільний Фестиваль переселенців та місцевих жителів (ФОТО, ПРОГРАМА)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 4 вересня 2015, 21:23
З 4 по 6 вересня у Львові проходитиме перший спільний Фестиваль переселенців та місцевих жителів у рамках якого заплановано чимало цікавих заходів.
У Львові проходить перший спільний Фестиваль переселенців та місцевих жителів (ФОТО, ПРОГРАМА)

Сьогодні, 4 вересня, у Львові стартував перший спільний Фестиваль переселенців та місцевих жителів, у рамках якого відбувається ціла низка культурних та просвітницьких подій.

У перший день дійства на площі біля пам`ятника Івану Франку відбувся великий міжнародний концерт, участь у якому взяли відомі українські артисти, а також гості з інших країн.

Прийти та послухати колоритну музику різних регіонів зібралось чимало львів`ян та гостей міста. Серед артистів, які нині піднялись на сцену були гурт "Джалапіта", Остап Сливинський, Ірена Карпа, Мар`яна Савка, Соломія Чубай та кримсько-азербайджанський дует "ДжанДует".

Пропонуємо вашій увазі програму на наступні два дні фестивалю: 

5 вересня, 12:00—19:00
Вул. Лесі Українки, 45
 
Виставка та воркшопи народно-прикладного та декоративного мистецтва, майстер-класи з танців, кулінарна майстерня, етнічні співи та мелодії, презентації ініціатив переселенців.
 
5 вересня, 12:00—19:00
Вул. Лесі Українки, 45
 
Культура і конфлікт: ІЗОЛЯЦІЯ у вигнанні Виставка складається з відео-інтерв’ю з цивільними полоненими, що утримувались «ДНР» в приміщеннях ІЗОЛЯЦІЇ в Донецьку; з молодими донетчанами, а також відео з озброєними людьми, які окупували територію фонду. ІЗОЛЯЦІЯ представить матеріали про діяльність фонду і нещодавню роботу донецького художника Сергія Захарова — інсталяцію Картковий будинок.
 
5 вересня, 19:45
IQ сцена (площа перед ЛНУ Івана Франка) Marinita (Україна, Азербайджан) Marinita (Марина Захарова) — співачка, піаністка та композитор з Харкова. Її музика – це органічне поєднання різних фольклорних традицій із джазовою та академічною музикою.
 
6 вересня, 22:30
Балкон театру Леся Курбаса, (вул. Леся Курбаса, 3)
 
Kurbasy feat Manu. Медійна інсталяція «На нашій юлойці». Прем’єра музично-візуального перформансу проекту «Kurbasy» та «Manu» на основі українського та кримськотатарського мелосу. Персонажем перформансу стане будівля театру Курбаса.
 
13 вересня, 12:00
Готель Жорж (пл.Міцкевича, 1)
 
Подіумна дискусія «Переселенці та львівяни: від стереотипів до порозуміння».
comments powered by HyperComments