У Львові урочисто відкрили виставку на "На пошану Основнику" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 30 липня 2015, 21:24
До 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького у Львові відкрили для огляду унікальну експозицію.
У Львові урочисто відкрили виставку на "На пошану Основнику" (ФОТО)

На урочистому відкритті виставки у Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові, що на вул. Драгомагова, 42 були присутні архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк, голова Львівської ОДА Олег Синютка, науковці, митці, звичайні львів’яни, які шанують пам’ять про митрополита Андрея.

За словами директора музею Ігоря Кожана, учорашнє відкриття пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому у Львові і сьогоднішнє відкриття виставки "На пошану Основнику" - це велика культурна подія в Україні, яка допоможе ще глибше осмислити велич постаті митрополита, його послання для України і людства загалом, оскільки він був постаттю вселенського масштабу.

Вчений секретар Національного музею ім. А. Шептицького у Львові Ангеліна Забитівська розповіла, що ця виставка присвячена ювілею митрополита Шептицького і її формують три великих розділи: рід Шептицьких; митрополит Андрей Шептицький і Національний музей у Львові; митрополит Шептицький – меценат української культури.
 
"Кожен з цих розділів наповнений мистецьким, фотодокументальним та меморіальним матеріалом. Основу колекції складають зібрання Національного музею, а також твори і пам’ятки, які надали Львівська Архиєпархія УГКЦ, Центральний державний історичний архів України у Львові, Національна бібліотека України ім. В. Вернадського, Львівська Національна наукова бібліотека ім. В.Стефаника у Львові, Церква-музей сакрального музею Львівської Архиєпархії ім. Антона Петрушевича, Львівський музей історії релігії та приватні колекціонери", – розповіла Ангеліна Забитівська.
 
 
comments powered by HyperComments