У Львові у день 150-річчя Андрея Шептицького урочисто відкрили пам`ятник Митрополиту (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 29 липня 2015, 18:29
29 липня з нагоди 150-річчя Андрея Шептицького у Львові відкрили пам`ятник велету української думки та духу за участю перших осіб країни.
У Львові у день 150-річчя Андрея Шептицького урочисто відкрили пам`ятник Митрополиту (ФОТО)

Сьогодні, 29 липня, у день 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, у Львові нарешті урочисто відкрили пам`ятник видатному українському духовному діячу.

Аби віддати данину генію слова та велету духа, у Львові зібрались не лише тисячі вірян з різних куточків України, а й перші особи країни, на чолі з Петром Порошенком та першою леді Мариною Порошенко.

"Сьогодні і ми з вами відновлюємо історичну справедливість і нарешті відкриваємо монумент Шептицькому у Львові. Та найкращий пам’ятник владиці - це незалежна Україна, яка крокує до родини європейських народів", - заявив Президент у своїй промові.

Освятити нову святиню до Львова прибув Блаженніший Святослав (Шевчук), який серед іншого підкреслив ширину душі та скромність лику Митрополита:

"Сьогодні перед нашими очима постає монумент. Ми не бачимо тріумфального князя церкви в розкішних шатах, а бачимо бідного вбогого монаха, підперезаного шкіряним ременем, Мойсея українського народу, який сходить із Святоюрської гори, наче з українського Синаю після 80-літньої молитви і стояння перед Божим обличчям", - сказав Блаженніший Святослав. 

Люди, що зібрались довокла пам`ятника Митрополиту не стримували емоцій: чимало вірян прийшли із квітами та навіть образами, а декотрі не стримували сліз радості від значимості цієї великої події. 

comments powered by HyperComments