У львівській галереї розпочалась виставка Романа Бончука "Стіна" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 22 липня 2015, 18:12
21 липня у приміщенні мистецької галереї "Зелена канапа" розпочалась виставка талановитого українського митця.
У львівській галереї розпочалась виставка Романа Бончука "Стіна" (ФОТО)

У вівторок, 21 липня, у львівській мистецькій галереї "Зелена канапа" розпочалась експозиція "Стіна", автором якої є український митець Роман Бончук, який є автором кількох десятків персональних виставок у різних куточках України та за її межами.

Сам автор згадує про ідею написання саме такої філософської серії картин так: "Моє особисте знайомство із Стіною виникло десь два роки назад, коли я працював в мальовничому Криму, вигадуючи “анатомії доктора Фороса” й розуміючи, що вигадана мною ж таки (і не мною) філософія смерті є неабияким зіллям та ліком в протидії навколишньому абсурду та хаосу. Абсурд з цього речення доведеться писати з великої літери. Для мене особисто усвідомлення та розмежування Абсурду та бунту відбулось так років 15 назад, коли я закінчував восьмий клас й тихенько поцуплював з бібліотеки мого Вчителя праці Сартра та Камю. Жадібно зачитувався літературою, хоча мій Вчитель потім мені впевнено сказав: “Вам всім хочеться драми: її вичерпали Рембрандт, Достоєвський ну і,звісно, Камю”, - згадує художник.

У кожному полотні Бончука присутня боротьба, адже згідно із бачення автора - саме боротьба і є життям і кожна людина щодня стикається із низкою стін: мовною, імунною, цегляною, сакральною...

Попри глобальну тему та певну похмурість суті картини художника напрочуд яскраві та сповнені експресії ліній. На перший погляд безформні лінії, при розгляданні набирають об`єму та значущості. 

"Стіна" Бончука - проект, який безумовно має свій стиль та є таким, що запам`ятовується. Прийти та на власні очі переглянути експозицію можна до 9 серпня у приміщенні галереї "Зелена канапа", що на вул. Вірменській, 7.

 

comments powered by HyperComments