У Львові розпочалась виставка американського фотографа "Золота роза" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 15 липня 2015, 21:06
15 липня американець Джейсон Франциско представив львівській публіці візуальну та текстову медитацію про час та втрату однієї з найбільших синагог у Європі.
У Львові розпочалась виставка американського фотографа "Золота роза" (ФОТО)

Сьогодні, 15 липня, на площі Арсенальній у Львові відбулась презентація виставки відомого американського фотографа та есеїста Джейсона Франциско "Золота роза", яка триватиме просто неба до 15 серпня. 

Як розповідає сам автор, тему свого проекту обрав не випадково: приїхавши до Львова вперше, був дуже здивований тим, що одна із найбільших синагог Європи перебуває у цілковитій розрусі. Тепер же, коли проект завершено, називає його "візуальною та текстовою медитацією про час, втрату та пам'ять довкола однієї із найбільш відомих синагог Європи".

"Золота роза" створювалась митцем протягом 2014 року і зібрала у собі не лише світлини та есе, а й малюнки Джейсона, які дозволяють кожному із нас зазирнути за паркан, який вже роками відділяє закинути синагогу від людського ока.

Окрім історичної та культурної цінності виставка талановитого американця у Львові є першою ластівкою "Простору Синагог: єврейська історія, спільна спадщина та відповідальність", який має на меті розповісти львів`янам та гостям міста правдиву історію буття євреїв у нашому місті. 

Цікаво знати: "Простір Синагог"  - це ініціатива спрямована на вшанування історії євреїв у Львові, усвідомлення трагедії Голокосту, показ спільного минулого та творення нових меморіально-освітніх просторів у місті.

 

 

 
comments powered by HyperComments