У Львові на вул. Стефаника, 2, відкрили меморіальну дошку (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 8 липня 2015, 17:18
8 липня на стіні будівлі головного корпусу Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника з`явилась пам`ятна дошка.
У Львові на вул. Стефаника, 2, відкрили меморіальну дошку (ФОТО)

Сьогодні, 8 липня, у Львові відбулось урочисте відкриття пам`ятної дошки про перебування у 1827-1940 рр. в будівлі на вул. Стефаника, 2, Національного Закладу імені Оссолінських (сьогодні - головний корпус Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника).

Спеціально для участі в урочистостях до Львова завітали численні польські посадовців. Загалом участь у відкритті пам`ятної дошки взяли: генеральний директор Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, член-кореспондент НАН України Мирослав Романюк,  директор Національного  Закладу імені Оссолінських у Вроцлаві, доктор Адольф Юзвенко, генеральний директор Міністерства культури і національної спадщини РП Яцек Ольбрихт, Воєвода Дольношльонський Томаш Смоляж, президент Вроцлава Рафал Дуткевич, керуючий справами виконавчого комітету ЛМР Марта Литвинюк.

Обидві сторони нагоросили на тому, що дана подія - найкращий вияв добросусідських відносин між нашими країнами, який демонструє повагу до історичного минулого та спільного майбутнього, як двох незалежних держав.

Генеральний директор Міністерства культури і національної спадщини РП Яцек Ольбрихт висловив особливу вдячність усім, хто спричинився до встановлення меморіальної дошки. 

Після того як всі представники української та польської сторін виступили перед присутніми, дошку освятили два священнослужителі: римо-католицький та греко-католицький.

Щоправда, не обійшлось без конфузів: через незручне місце розташування пам`ятної дошки та непродуманий механізм зняття тканини, при спробі власне відкрити світові дошку обірвався мотузок, тож довелось завершувати справу з допомогою драбин, які, на щастя, були під руками.
 
 
comments powered by HyperComments