Проект "Донкульт" завершиться у Львові виступом видатного українського диригента

Юлія Субота  |  Понеділок, 29 червня 2015, 20:01
30 червня у Львові виступить всесвітньо відомий український диригент Кирило Карабиць.
Проект "Донкульт" завершиться у Львові виступом видатного українського диригента

Завтра, 30 червня, відбудеться урочисте закриття масштабного проекту про культуру Донбасу "Донкульт" у Львові. Дійство пройде у приміщенні Львівської опери, де присутніх чекатиме виступ всесвітньо відомого українського диригента-віртуоза Кирила Карабиця.

Диригент представить львівській публіці свій проект "Золота Україна", що об’єднує важливі для історії української музики партитури двох композиторів донбаського походження – маловідомі хори Сергія Прокоф‘єва та хрестоматійний концерт на тексти Григорія Сковороди батька диригента Івана Карабиця. 

У програмі, у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії та Галицького академічного камерного хору зокрема прозвучать «Чужбог і танець нечисті» зі "Скіфської сюїти" (1914) Сергія Прокоф’єва, Хор "Заповіт" з опери "Семен Котко" (1939) та Хор "Золота Україна" з циклу "Пісні наших днів" (1937).
 
Цікаво знати: Кирило Карабиць - український диригент, який отримав широке визнання на Заході. Виступав з видатними європейськими та американськими оркестрами, з 2009 – диригент одного з найстаріших колективів Великої Британії – Борнмутського симфонічного оркестру, з 2013 – арт-директором польського молодіжного оркестру I,Culture Orchestra. У тому ж році отримав звання найкращого диригента року за версією Британського Королівського філармонічного товариства. Володар призу Асоціації диригентів Данії та бельгійської Foundation of  Europe, австрійського товариства ім. Альберта Швейцера та титула "почесний громадянин штату Оклахома".
 

 

 
comments powered by HyperComments