У рамках проекту "Ревіталізація Підзамче" переобладнали цілий сквер

Юлія Субота  |  П'ятниця, 26 червня 2015, 22:25
Львівський сквер на перехресті Хмельницької-Стрімкої привели до ладу.
У рамках проекту "Ревіталізація Підзамче" переобладнали цілий сквер

Один із львівських скверів району Підзамче привели до ладу: перехрестя вулиць Хмельницького-Стрімкої зажило новим життям, тут встановили освітлення, зрізали аварійні дерева, висадили зелені насадження та встановили лавку.

Аби втілити всі необхідні ремонтні роботи та реконструкцію на площі понад 230 м кв знадобилось близько 50 тисяч гривень. 

Поки мешканці тішаться оновленому скверу, організатори проекту вже заявляють про те, що у планах є ще багато ідей, як вдосконалити сквер іще більше.

"Сквер - це один із п’яти проектів публічного простору, який був у нас в процесі роботи над "Ревіталізацією Підзамче". Треба було його змінити так, щоб він відновив свою функцію -  притягував до себе відвідувачів, щоб у ньому хотілось залишитись, щоб це місце ожило від зустрічей, подій від і для мешканців, від сміху та розваг у ньому", - розповів Матвій Дух, співавтор ідеї облаштування скверу.
 
Цікаво знати: "Ревіталізація Підзамче" - це спільний проект Інституту міста (Львів) та Інституту розвитку міст (Краків). Він реалізується за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща при підтримці Львівської міської ради в рамках програми Polska Pomoc з 2010 року.
 
comments powered by HyperComments