У Львові розпочалась виставка Віктора Сидоренка "Метанойя" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 25 червня 2015, 18:17
Днями у Львівському палаці мистецтв розпочалась непересічна експозиція.
У Львові розпочалась виставка Віктора Сидоренка "Метанойя" (ФОТО)

Днями у Львівському палаці мистецтв розпочалась виставка молодого українського митця Віктора Сидоренка "Метанойя", яка, як зізнається сам автор, не що інше як проекція власного - до реальності іншого.

Митець не надає значення формі передачі, концентруючи увагу глядача на змісті побаченого, часто на перший погляд буденного і водночас нетривіального світу, у якому існує кожен із нас.

"Метанойя" - це натяк на те, що за межами ratio суб'єкт перестає бути самодостатнім зі своїми уявленнями про себе самого і про навколишній світ. Коли домагання його розуму обмежує щось, що виходить за межі його пізнання. І стає аж до тактильності відчутно, що пізнання - не єдиний спосіб взаємодії з дійсністю.

"Історія про персонажа, який із самого початку шукає свою вразливість, і, знаходячи її, поступово набуває власного обличчя. Його шлях - це рух до себе, до своєї ідентичності. До правди у стосунках з довкіллям, до правди, яка виходить за межі патернів суб'єктивності і минулих соціальних настанов", - ідентифікує свій проект автор.
 
Прийти та на власні очі побачити "Метанойю" Віктора Сидоронека, можна до 1 серпня, у приміщенні ЛПМ. Ця експозиція - це той випадок, коли про мистецтво мало говорити, його треба бачити. 

 

 

 
comments powered by HyperComments