Як на Львівщині пройшов фестиваль "Зашків - Земля героїв" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 14 червня 2015, 18:05
12-14 червня у Зашкові відбувся 9-ий щорічний фестиваль "Зашків - Земля героїв".
Як на Львівщині пройшов фестиваль "Зашків - Земля героїв" (ФОТО)

12-14 червня на Львівщині, у селі Зашків, відбувся вже традиційний патріотичний фестиваль "Зашків - Земля героїв", який цього року відбувався вже у дев`яте.

Дійство відбудеться в рамках відзначення 124-ї річниці від дня народження полковника Української Народної Республіки Євгена Коновальця. Основна програма заходу відбудеться під девізом „Інтелект та зброя”.

Ті відвідувачі свята, які мали бажання та змогу, могли взяти участь у ранковому велопробізі у рамках фестивалю, організованому зі Львова до самого місця проведення.

Організатори заходу вирішили не обмежуватись звичними військовими навчаннями та концертом, а додали у свою програму так звану  інтелектуальну локацію, що пояснювала національно-визвольний рух та будівництво української державності, а також популяризацію війська, гуртування молоді та розбудову громадянського суспільства шляхом популяризації недержавних молодіжних громадських організацій.

На жаль, таким чином виглядала лише офіційна частина фестивалю, а вже до вечора кожного дня нетверезі "патріоти" у націоналістичних татуюваннях та прапорах влаштовували під сценою п`яні махачі під музику. Враховуючи, ситуацію на Донбасі, спостерігати за цією картиною було огидно. 

Окрім просвітницько-музичної програми відвідувачі фестивалю мали змогу відвідати ярмарок, де можна було не лише підкріпитись, а й придбати цікаві та навіть унікальні речі для вжитку, декору, прикраси тощо.

Вже наступного року "Зашків" святкуватиме свою десяту річницю і дуже хотілося б бачити там більше молодих та свідомих українців й менше тих, хто у п`яному угарі репетує "Герої не вмирають!".

 

comments powered by HyperComments