Скандальний пам`ятник Андрею Шептицькому мають встановити до кінця липня

Юлія Субота  |  Понеділок, 8 червня 2015, 17:46
До уродин видатного діяча у місті мають встановити довгостраждальний пам`ятник.
Скандальний пам`ятник Андрею Шептицькому мають встановити до кінця липня

Сьогодні, 8 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради на черговому засіданні прийняв рішення  "Про видачу містобудівних умов та обмежень на відновлення та реконструкцію площі Святого Юра".

Тож, вже найближчим часом розпочнуться роботи із облаштування скверу та встановлення у ньому пам’ятника митрополиту Адреєві Шептицькому.

"Як прокладатиметься дорога довкола скверу - наразі не вирішено. Зараз проект реконструкції дороги на експертизі у Києві. Там будуть вирішувати, чи залишити дорогу на попередньому місці, чи прокласти її біля корпусів політехніки. Поки що виглядає на те, що дорога буде таки під корпусами політехніки, але питання кількості смуг дороги залишається відкритим", - заявив начальник управління архітектури ЛМР Юліан Чаплінський.
 
Якщо вірити обіцянкам чиновників, пам`ятник Шептицькому мають встановити вже до дня народження видатного діяча, 29 липня. 
 
Після всіх чвар нарешті головні моменти переоблаштування площі Святого Юра узгоджено і будівництво має розпочатись з дня на день. Проте, чимало побіжних питань, як от місце перенесення парковки з кута пл. св. Юра та вул. Озаркевича, поки не вирішено. 
 
comments powered by HyperComments