У Парку культури масштабно відсвяткували День захисту дітей (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 1 червня 2015, 16:39
1 червня у міському Парку культури розпочало свою роботу дорожнє містечко.
У Парку культури масштабно відсвяткували День захисту дітей (ФОТО)

Сьогодні, 1 червня, у львівському Парку культури відбулось масштабне святкування Дня захисту дітей. На території парку малеча мала змогу не лише повеселитись на постійно діючих атракціонах, а й стати частиною святкувань.

На літній сцені присутніх розважали дитячі співочі та танцювальні колективи, проводились конкурси та майстер-класи. Також діяв арт-куточок, де діти у супроводі дорослих малювали малюнки та плакати на патріотичну тематику.

Особливістю цьогорічного святкування стали науково-дослідна лабораторія для дітей та відкриття дорожнього містечка, де дітки тепер зможуть весело, а головне з користю, проводити свій вільний час.

Цікаво, що таке дорожнє містечко вже було тут раніше і саме до святкування Дня захисту дітей керівництво парку вирішило відновити цей пізнавальний атракціон:

"Хочемо, щоб кожен атракціон у парку ніс у собі якусь ідею, якесь навчання для діточок, саме тому вирішили відновити цей автомайданчик та автошколу, аби діти могли тут на власному чи на орендованому транспорті навчатись правил дорожнього руху у ігровій формі і у такий спосіб покращувати загальну ситуацію на дорогах нашого міста у майбутньому", - розповів Справжній Варті адміністратор Парку культури Богдан Цюваник й запевнив, що ціни у дорожньому містечку будуть соціальними. 

Вже сьогодні для присутніх діток відбулось перше навчально-ігрове заняття по дорожніх знаках та правилах дорожнього руху, яке провела інспектор з профілактичної роботи відділ державтоінспекції міста Львова Ірина Палат:

"Ми хочемо навчити діток як правильно переходити дорогу, бути пасажиром чи велосипедистом, знати основні дорожні знаки, звернути на це особливу увагу батьків, зрештою, діти можуть відчути себе автомобілістом і зрозуміти, що миттєво загальмувати авто неможливо. Недооцінювати небезпеку на дорозі не можна: лише за минулий тиждень на дорогах міста серйозно травмувалось 6 дітей. Зараз закінчився навчальний процес, вільного часу у дітей стало більше, тому саме в цей час ми маємо вберегти наших дітей від нещасних випадків на дорозі".

До слова, їздити велосипедом по дорожній частині мають право лише ті діти, які досягли 14-річного віку. 

comments powered by HyperComments