У Львові пройшов траурний мітинг до 71-ої річниці депортації кримських татар (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 18 травня 2015, 21:05
Львів`яни долучились до заходів вшанування кримськотатарської трагедії.
У Львові пройшов траурний мітинг до 71-ої річниці депортації кримських татар (ФОТО)

Сьогодні, 18 травня, у Львові на площі біля Тараса Шевченка пройшов траурний мітинг з нагоди річниці депортації кримських татар з їхньої етнічної землі, яку здійснила комуністична влада 71 рік тому.

До участі у дійстві долучилась кримськотатарська громада, небайдужі львів`яни, влада міста на чолі з мером Андрієм Садовим та керівник громадської ініціативи "Крим SOS"  Алім Алієв. 

У зв`язку із анексією Криму вже другий рік поспіль акції відбуваються не у Сімферополі, а у інших містах України, аби люди не забували про трагічні події, які спіткали кримських татар.

"Такі акції завжди проходили у Сімферополі на центральній площі, але їх вже другий рік поспіль забороняє російська влада. Але ми збираємось і у Києві, і у Львові, і у інших містах, для того, щоб вшанувати пам`ять загиблих під час депортації і нагадати іншим людям, що такі факти у історії дійсно були, адже спільність минулого є ключем до нашого майбутнього", - розповів Справжній Варті Алім Алієв. 

Попри невеселий привід для зібрання, люди на площі з оптимізмом дивляться у майбутнє. Присутні разом заспівали гімни українського та кримськотатарського народів, провели молитву та згадали тих, хто відійшов у інший світ.

Загалом під час депортації 1944 року було депортовано майже 200 тисяч кримських татар, з яких половина заплатила життям за дії комуністичного режиму.

 

 

comments powered by HyperComments