Ботанічний сад ЛНУ ім. Івана Франка відкрив свої двері (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 17 травня 2015, 18:16
17 травня відвідувачі саду могли насолодитись цвітінням рододендронів.
Ботанічний сад ЛНУ ім. Івана Франка відкрив свої двері (ФОТО)

Сьогодні, 17 травня, у Ботанічному саду ЛНУ імені Івана Франка, що на вулиці Черемшини, 44, в рамках  заходів Третього Міжнародного Дня рослин (Fascination of Plants Day), відбувся День відкритих дверей.

Цього разу відвідувачі мали змогу насолодитись цвітінням різноманітних  рододендронів та бузку, цвіт якого наповнив сад приємним солодким ароматом, який завдяки вітру розповсюдився чи не на весь сад.

У рамках заходу відбулась екскурсія на тему рододендронів, їх сортів та цвітіння, а також було представлено колекції багаторічних трав`яних рослин та декоративних деревних рослин.

Вже звично для подібних заходів у Львові, подія користується чималим попитом у львів`ян та гостей міста: потік людей не припинявся, а припаркувати машину поблизу входу у сад нереально. 

Попри те, що День відкритих дверей є безкоштовним, всі охочі мали змогу зробити грошовий внесок у розвиток саду, залишивши певну суму грошей при вході у прозорій скриньці.

Враховуючи популярність відвідин Ботанічного саду хотілося б, аби знайти квітучі у даний день рослини було легше: вказівники були б надзвичайно корисними, адже, до прикладу, прекрасний сад рододендронів дуже важко знайти, не знаючи конкретно, де саме від знаходиться.

 

comments powered by HyperComments