Львівські майстрині представили унікальну виставку "Ткане витнуте і вбране" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 12 травня 2015, 21:34
Дарія Альошкіна та Марія Антоняк створили оригінальні роботи.
Львівські майстрині представили унікальну виставку "Ткане витнуте і вбране" (ФОТО)

Сьогодні, 12 травня, у Львівському музеї етнографії та художнього промислу було представлено унікальну мистецьку виставку Дарії Альшкіної та Марії Антоняк "Ткане витнуте і вбране". Вперше було поєднано витинанку та вишивку разом у незвичній, проте напрочуд гармоній формі.

Дівчата поєднали свої уміння в одне, створивши тим самим неповторний світ, натхненний жінкою, яка, все ж, без чоловіка не буває цілісною. Кожна робота - перетин двох начал, зображений за допомогою вишитих сорочок та витинанок голів та спідниць.

Марія, яка займалась вишиваною частиною робіт, працювала над створенням сорочок протягом двох років, надихалась українськими традиційними вишивками, проте, кожна з сорочок є авторською. 

Дарія у свою чергу, "відповідала" за витинанки, які вже давно є її захопленням (мисткиня за фахом скульптор) й у поєднанні із сорочками створила разом із Марією неповторні образи українських жінок.

Прийшли підтримати талановитих авторок й українська група "Йорий Клоц", які акапельно заспівали кілька своїх пісень, які гармонійно доповнювали роботи авторок.

Цікавинкою виставки також стала "кімната для селфі", де всі охочі можуть власноруч зробити собі нестандартні фото на фоні витинанок. 

Прийти та на власні очі побачити та проникнутись створеним світом Дарії Альошкіної та Марії Антоняк " Ткане витнуте і вбране" можна до 5 червня.

 

comments powered by HyperComments