У Львові підсумували результати акції "1000 кг книжок для Сходу" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 29 квітня 2015, 17:08
Організатори розповіли про перебіг науково-культурної акції.
У Львові підсумували результати акції "1000 кг книжок для Сходу" (ФОТО)

Сьогодні, 29 квітня, у приміщенні Львівського Палацу мистецтв відбулась відкрита зустріч організаторів акції "1000 кг книжок для Сходу", яка тривала останніми тижнями у місті й мала на меті зібрати якомога більше якісної та пізнавальної україномовної літератури для дітей та дорослих.

Вже наступного тижня читальні та бібліотеки Донбасу поповняться не однією тисячею книг, зібраних зусиллям небайдужим львів`ян. Дорослі та діти не лише ділились власною домашньою бібліотекою, а й спеціально купували вживані та нові книги, аби долучитись до акції. Частина зібраних дитячих книг буде передана організаторам акції "100 000 книжок для сільських бібліотек".

Як розповіла Діана, учениця однієї із львівських, яка саме прийшла, аби передати книги, про акцію дізналась під час навчання, адже кожна школа міста більшою чи меншою мірою долучилась до акції. Цікаво, що учні приносили не лише дитячу літературу, а й романи та наукову літературу. 

Як розповідають організатори, саме зараз, на піку патріотизму, важливо підхопити цю хвилю та дати свідомим мешканцям Донбасу україномовну книгу, особливо художню, якої декотрі з них не тримали у руках вже десятиліттями.

Як розповів Справжній Варті Роман Брезіцький, керівник громадської організації "Відкрий українське", завдяки акції "1000 кг книжок для Сходу" вдалось відкрити 6 україномовних центрів на Сході, куди приходить все більше відвідувачів, а також станом на сьогодні вже зібрано майже півтори тонни книг україномовної літератури.

"Серед загальної маси є 50-70 відкладених тонн літератури, серед яких є російськомовна, або та яка видана до 1991 року. Ці книги будуть передані у обласну бібліотеку і вже там буде вирішуватись їхня подальша доля. Адже мета нашої акції - зібрати "живі" книги, видані після 1991 року виключно українською мовою", - розповів Роман Брезіцький.

Ті книги, які вдалось зібрати завдяки акції, вже наступного тижня поїдуть у Сєвєродонецьк, де буде відкрито бібліотеку. Де будуть запропоновані читачеві й справді дуже широкого спектру книги: від "бандерівської" тематики до "Хоббіта".

comments powered by HyperComments