У "Зеленій канапі" відкрилась виставка Олесі Казанюх "Моє ремесло" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 28 квітня 2015, 18:53
У мистецькій галереї розпочалась живописна експозиція.
У "Зеленій канапі" відкрилась виставка Олесі Казанюх "Моє ремесло" (ФОТО)

Сьогодні, 28 квітня, у приміщенні львівської мистецької галереї "Зелена канапа" розпочалась виставка української художниці Олесі Казанюх під назвою "Моє ремесло". До експозиції увійшли 18 олійних полотен, над якими авторка працювала з 2013 по 2015 роки. 

Зі слів мисткині, на створення таких робіт її надихала українська культура: вишивка, ткацтво, одяг, меблі. Все те, що протягом століть створювали українські жінки, аби прикрасити свій побут.

Ідея творити назрівала давно і врешті зірки зійшлись так, що пані Олеся втілила свій задум у життя. Одна за одною з`являлись картини, які із часом перетворились на "Моє ремесло".

"Я вирішила увічнити українське мистецтво, по–своєму і водночас наслідуючи. Я використала в сюжетах полотен мотиви української вишивки, килимів, розписів. В процесі – зрозуміла: малювати – для мене найкраща в світі робота . І це – МОЄ РЕМЕСЛО", - розповідає про своє бачення сама авторка. 

Прийти та на власні очі побачити колоритні, українські і в той же час самобутні роботи Олесі Казанюх, які майже повсякчас є кольоровими та життєствердними, можна до 17 травня. Вхід вільний. 

 

comments powered by HyperComments