У Львівському університеті ДСНС України вшанували ліквідаторів Чорнобильської катастрофи (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 26 квітня 2015, 13:50
26 квітня у Львівському державному університеті життєдіяльності відбулись заходи до 29-их роковин Чорнобильської катастрофи.
У Львівському університеті ДСНС України вшанували ліквідаторів Чорнобильської катастрофи (ФОТО)

Сьогодні, 26 квітня 2015 року, минає вже 29-та річниця з жахливих події на Чорнобильській АЕС, яка покалічила та забрала не одну сотню життів. У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулись заходи з нагоди вшанування учасників ліквідації аварії у 1986 році.

Заходи із вшанування учасників ліквідації розпочались літургією у храмі, розташовану на території навчального закладу, після чого відбулось урочисте покладання квітів до пам`ятника "Героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС" та колективне виконання гімну України під супровід військового оркестру. 

До дійства долучились ректорат ДСНС, курсанти та студенти закладу, ліквідатори аварії на ЧАЕС та ветерани Другої Світової війни. Присутнім був і мер Львова Андрій Садовий. 

"Чорнобильська катастрофа - це біль і трагедія, це  - героїзм і самопожертва людей, які зупинили некерований атом. Важливо не забувати їх: живих, і тих, хто відійшов, адже вони прийняли на себе найжорсткіший удар ядерної стихії, яка відступила перед їхньою мужністю. Низький їм уклін", - сказав під час заходів ректор Львівського університету ДСНС України, Михайло Козяр. 

Окрім урочистих заходів, до 26 квітня ветерани-учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС провели зустрічі з курсантами навчального закладу, під час яких поділились власними спогадами про події трагічного квітня 1986 року та розповіли про завдання, які вони виконували у зоні відчуження. 

 

comments powered by HyperComments