У Львові відкрилась виставка присвячена покровителю міста Святому Юрію (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 23 квітня 2015, 15:30
До Дня міста галерея "ІконАрт" презентує тематичну експозицію.
У Львові відкрилась виставка присвячена покровителю міста Святому Юрію (ФОТО)

Днями, у львівській мистецькі галереї сакрального спрямування "ІконАрт" розпочалась виставка присвячена постаті Святого великомученика Юрія Змієборця "Образ перемоги/Святий Юрій", одного із найпопулярніших в Україні святих, небесного покровителя міста Львова, духовна сила і опіка якого протягом віків оберігає нас в часи найбільших історичних потрясінь. 

Дата проведення експозиції обрана не випадково: зовсім скоро Львів святкуватиме свої чергові уродини, тож понад 20 українських митців взяли участь у виставці, представивши своє бачення відомого львівського покровителя.

Кожна робота, представлена на "Образ перемоги/Святий Юрій" є унікальною ще й тому, що тут зібрані твори абсолютно ніяк не пов`язані між собою, окрім власне Святого Юрія. Кожен художник зобразив те, що на його думку є цей святий і передав своє бачення завдяки своїй авторській техніці.

На виставці можна переглянути не лише картини виконані фарбами на полотні, але й  гравюру на дошці, кераміку, ткацтво, словом усі техніки, якими володіють автори, які долучились до виставки. 

Прийти та переглянути виставку можна до 10 травня, у приміщенні галереї сакрального мистецтва "ІконАрт", що на вулиці Вірменській, 26. Вхід вільний. 

 

 

 

comments powered by HyperComments