Андрій Кокотюха представив серію ретророманів у Львові (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 16 квітня 2015, 15:45
16 квітня у кав`ярні-галереї штука відбулась книжкова презентація.
Андрій Кокотюха представив серію ретророманів у Львові (ФОТО)

Сьогодні, 16 квітня, у приміщенні львівської кав`ярні-галереї "Штука" пройшла презентація перших двох книг із серії ретророманів про Львів відомого українського письменника Андрія Кокотюхи. 

Якщо першим романом "Адвокат із Личаківської" вже встигли насолодитись чимало читачів, то друга книга із серії "Привид з Валової" вийшла  у світ зовсім недавно й вперше презентується у Львові.

Детективна серія ретророманів, зі слів самого автора, це не спроба відтворити історичне минуле (хоча під час написання книг автор спілкується відразу з п`ятьма консультантами), а намагання перенести читачів на століття назад, наче визирнувши за вікно можна побачити місто сторіччя тому. 

Цікавим також є і те, що Кокотюха родом із Чернігівщини, живе у Києві, де й пише серію книг про Львів, які видаються у Харкові видавництвом "Фоліо". Тож сміливо можна говорити про те, що Україна таки єдина. 

Пан Андрій зізнається, що ідея написання серії ретророманів про Львів належить не йому, а видавцеві Олександру Красовицькому, який запропонував створити не одну книгу, а цілу серію, ідея сподобалась авторові і успішно втілюється у життя. 

Планується, що у завершеній серії вийде сім книг про Львів, які об`єднуватимуть три головні герої та деталь у назві (обов`язково має бути згадана котрась із вулиць Львова, яка не змінила назви донині).

Андрій Кокотюха привідкрив таємницю та розповів, що вже має чітке уявлення про третю та четверту книги, одна із наступних яких матиме назву "Різник з Городоцької" та розповідатиме моторошну історію місцевого маніяка, якого і буде викривати головний герой серії ретророманів. 

comments powered by HyperComments