У Шевченківському гаю розпочались Великодні гаївки (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 12 квітня 2015, 21:38
12-13 квітня у Шевченківсьому гаю буде людно та весело.
У Шевченківському гаю розпочались Великодні гаївки (ФОТО)

Сьогодні, 12 квітня, у світле свято Воскресіння Христового у львівському Шевченківському гаю розпочались традиційні щорічні Великодні гаївки, де масово збираються львів`яни та гості міста, аби відсвяткувати знаменну подію. 

Цього року серед відвідувачів як ніколи багато туристів з інших міст та країн, а також тих громадян нашої країни, які через складну політичну та воєнну ситуацію змушені були покинути свої домівки, тож для них святкування у гаю є не лише звичною великодньою традицією, а чимось новим та надзвичайно цікавим. 

Організатори Гаївок-2015 подбали про те, аби кожен відвідувач мав змогу знайти собі справу до душі не залежно від віку та вподобань. Тут тобі і колективні ігри, танці, співи, майстер-класи з різних народних ремесел, бої, козацька стрілянина з гармат, лука, кидання списа, концерт естрадних виконавців, ярмарок смаколиків та сувенірів і звісно ж постійно діюча експозиція Шевченківського гаю.

Якщо сьогодні вам не вдалось відвідати Великодні гаївки у гаю, у вас ще є можливість зробити це завтра, адже 13 квітня, у понеділок, відвідувачів чекає не менш цікава та насичена програма, а саме:

Постійно діюче дійство «Кривий танець». Можливість усім охочим долучитися до гаївки-веснянки «Кривий танець». Головна алея музею.
«Великодні привітання» - Головна алея музею.
Кропимо цілющою водою, даруємо великодню крашанку та «особисте послання до Вас».
Обряд «Волочебний» - «Від хати до хати» - Давній обряд Великоднього привітання.
Програма «Весна, Великдень, Україна» від ТРК «Люкс». Подвір'я хат с. Орявчик та х. с. Тухолька
«Гаївки для найменших» - Хата с. Либохора 1812р.
Програма «Веснянка-панянка» за участю дитячих творчих гуртів.
Розважальна програма «Велика гаївка» - за участю громадських організацій, фольклорно-етнографічних гуртів, християнських організацій , творчих колективів. Галявина "Біля церкви".
Благодійний концерт-марафон «Світло Воскресіння» за участю відомих естрадних виконавців, та мистецьких гуртів.
 
Час проведення гаївок з 13:00 до 19:00.
comments powered by HyperComments