У Львові розпочався V Фестиваль писанок (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 3 квітня 2015, 15:02
3 квітня на площі Музейній стартував масштабний проект.
У Львові розпочався V Фестиваль писанок (ФОТО)

Сьогодні, 3 квітня, на площі Музейній, 1, що знаходиться біля Домініканського собору, розпочав свою роботу вже п`ятий щорічний Фестиваль писанок, де цього року представлено понад 50 авторських півметрових писанок.

Через неквітневу погоду, організатори вирішили перенести відкриття у закрите приміщення, а також значну частину писанок всупереч анонсам, сьогодні так і не винесли на вулицю, через сильний сніг, вітер та дощ. 

Проте, вже завтра обіцяють облаштувати оглядовий майданчик на вулиці, аби всі охочі мали змогу насолоджуватись красою та оригінальністю розписів, розмальовувати які долучились не лише знані митці та умільці, Львівська дитяча школа народних мистецтв, а  також переселенці з Криму та Донбасу. 

Центральною окрасою цьогорічного Фестивалю є триметрова писанка, виготовлена із використанням елементів художнього ткацтва та дерев`яних елементів із писанковими символами, зроблені умілими руками художниці Уляни Нищук-Борисяк, мисткині Лілеї Квасниці та дизайнерки Олесі Марчук.

"Створювалась писанка два тижні,  тиждень тривали підготовчі роботи, ми натягували основу, пізніше ткали верхні елементи, адже у писанці є використана символіка нашої української писанки різних регіонів. Зокрема, два ткані елементи риба та птаха. У писанці присутні також розписані по дереву елементи, які створила відома львівська художниця Уляна Нищук-Борисяк. Назва у писанки також символічна: "Віра. Надія. Любов", адже це саме ті три чесноти, які у наш нелегкий час є дуже потрібними", -  розповіла Справжній Варті член Національної спілки художників України Лілея Квасниця.

"Я доповнила писанку авторською технікою ланцюжкового стібка, я доповнювала ткацькі елементи, ми вирішили зробити хвильки, у дуже чистих весняних кольорах. Я сама дуже люблю такі кольорі, чисті, легкі, і власне намагалась передати ту чистоту та легкість своєю роботою, аби люди, які будуть приходити на Фестиваль писанок, могли відчути ту позитивну добру енергетику. Переконана, що все це разом буде дарувати на цій площі людям добро, теплоту та віру. То була для мене благословенна великодня робота", - поділилась із нами дизайнерка Олеся Марчук. 

Прийти та побачити триметрову красуня-писанку та її менших півметрових сестричок можна на площі Музейній, 1, до 19 квітня. Окрім експозиції,  Фестиваль писанок запропонує своїм відвідувачам численні майстер-класи, квести, акції, словом, має бути цікаво та весело.

comments powered by HyperComments