У Львові пройшов флешмоб "Пазл" на підтримку людей з аутизмом (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 2 квітня 2015, 14:47
Львів долучився до Міжнародного дня поширення інформації про аутизм.
У Львові пройшов флешмоб "Пазл" на підтримку людей з аутизмом (ФОТО)

Сьогодні, 2 квітня,  у самому серці Львова на площі Ринок відбувся флешмоб на підтримку осіб із аутизмом: аутисти, діти-аутисти та їх батьки сформували перед входом у Ратушу велетенський пазл.

Львів вже вдруге долучається до світової практики відзначання 2 квітня, як Міжнародного дня поширення  інформації про аутизм. Минулого разу символом було обрано блактину стрічку, цього разу - пазл, який вважається символом аутистів.

Цікаво, що символом аутизму та аутистів є синій колір та всі його відтінки, тож ті, хто прийшов, аби долучитись до дійства, були одягнені у синій одяг та тримали блакитні кульки, а трансопранти, які несли учасники, зазначали: "Львів у блакитному".

Коли всі учасники флешмобу стали на свої місця та сформували велетенський пазл, прозвучало гасло аутистів "Ми такі, як ви, але трохи інші". Родзинкою дійства став виступ школи танців "Сіріус", які спеціально до 2 квітня підготували танцювальний номер. 

По завершенню події всіх охочим роздавали мотиваційні тематичні наліпки та цукерки. А впродовж дня на площі Ринок ходитимуть волонтери зі скриньками, які збиратимуть кошти на користь людей, які живуть із аутизмом.

 

 

 
comments powered by HyperComments