Активісти відновлюють оранжерею в Стрийському парку

Юлія Субота  |  Неділя, 22 березня 2015, 21:59
У занедбаній парковій оранжереї наводять лад небайдужі люди.
Активісти відновлюють оранжерею в Стрийському парку

Цими вихідними, у рамках проведення загальноміської толоки у львівському Стрийському парку небайдужі львів`яни взались приводити до пуття занедбану паркову оранжерею, яка за останні кілька років перетворилась з красивої оази на звалище. 

Активісти не лише прибрали територію та вивезли не одну сотню кілограмів сміття та скла, а й розчистили фонтан. А також заявили про свою готовність організувати купівлю нових вікон для оранжереї за власний кошт, адже теперішній стан раніше прекрасної споруди просто жахає. 

"Побачивши сьогодні на власні очі весь жах того, як люди можуть занедбати таку унікальну споруду, просто закликаємо всіх не лишатися осторонь і долучитися до відновлення оранжереї, бо там справді дуже багато роботи", - йдеться у заяві активістів.

Цікаво, що раніше була пропозиція від спонсорів за власний кошт відновити оранжерею, натомість організувати там кафе, аби публіка могла поєднувати приємне з корисним. Проте, більшість все ж вважає, що оранжерея має бути оранжереєю, а не генделиком, тому спонсорські кошти вирішили не використовувати. 

Якщо справа піде добре і активні львів`яни зможуть власними силами зібрати необхідну суму для "реабілітації" оранжереї, то вже не за горами той час, коли приміщення повстане перед львів`янами та гостями міста у своєму автентичному прекрасному вигляді.

 

 

 
comments powered by HyperComments