У Львові розпочалась виставка "Пам`ятати, щоб не повторити" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 12 березня 2015, 17:42
У приміщенні Львівського історичного музею розпочалась виставка присвячена Першій світовій війні.
У Львові розпочалась виставка "Пам`ятати, щоб не повторити" (ФОТО)

Сьогодні, 12 березня, у одній із зал Львівського історичного музею, що на Площі Ринок, 6, розпочалась унікальна виставка присвячена Першій світовій війні із символічною назвою "Пам`ятати, щоб не повторити".

До експозиції увійшли речі з побуту того часу, а також зброя та амуніція вояків з різних боків війни, адже Україна у часи Першої світової була розділена між різними державами тож організатори виставки свідомо не концертували уваги на якійсь із воюючих сторін.

Як розповів Справжній Варті один із співавторів виставки Тарас Рак,  хоч виставка і присвячена 100-річчю після Першої світової війни, але  саме 2015 було обрано роком для експозиції, оскільки саме у цей час рівно сто років тому на Галичині точились запеклі бойові дії, які вирішували історію.

Серед виставлених експонатів можна переглянути не лише унікальні світлини, газети, зброю, одяг тих часів, але й провести паралелі між воєнним і не воєнним, адже люди не могли цікавитись та жити лише війною, окрім цього у них було й інше життя, позбавлене  жорстокості та смертей. 

Особливої уваги заслуговує один із револьверів, який належав талановитому письменнику, лауреату Нобелівської премії Генріху Сенкевичу, авторові культових романів "Куди йдеш", "Вогнем і мечем" та інших. 

До коли триватиме виставка "Пам`ятати, щоб не повторити" поки невідомо. Організатори сподіваються, що експозиція зацікавить людей і затримається у стінах музею на місяць або й більше. 

 

 

 

comments powered by HyperComments