У Львові з розмахом пройшов мистецький благодійний аукціон (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 21 лютого 2015, 18:25
21 лютого у актовому залі Музею етнографії та художнього промислу було особливо людно.
У Львові з розмахом пройшов мистецький благодійний аукціон (ФОТО)

Сьогодні, 21 лютого, у актовому залі Музею етнографії та художнього промислу, що на проспекті Свободи, 15, зібралось чимало людей мистецтва, колекціонерів та просто небайдужих людей, які забажали взяти участь у благодійному аукціоні на користь закупівлі обладнання для постраждалих в АТО хлопців.

Безпосередньо перед торгами було організовано фуршет, де кожен присутній міг вибрати собі холодні закуски та запити їх келихом вина, у той час, коли у залі для публіки музиканти грали класичну музику. 

До участі у аукціоні приєднались кількадесят відомих та талановитих митців, яка абсолютно безкоштовно надали свої твори для дійства. Найменша стартова ціна лота - 500 грн., найбільша - 30 тис. грн. А серед лотів можна було знайти полотна таких визнаних майстрів як Богуславський, Демцю, Буряк, Спиняк, Скоп, Герц, Мельник, Федорук та інші. 

Усі виручені кошти, які вдалось зібрати протягом мистецьких торгів буде передано на придбання реабілітаційного обладнання (вертикалізатора) у військово-медичний клінічний центр Західного регіону.

Як розповів Справжній Варті завідувач відділення відновлювального лікування Львівського військово-медичного клінічного центру Західного регіону Ростислав Данилков, завдяки новому обладнання реабілітологи зможуть в рази швидше та ефективніше ставити на ноги тих бійців, які отримали важкі травми головного та спинного мозку, проте, мають всі шанси з часом повернутись до повноцінного життя. Орієнтовна вартість сертифікованого приладу - 14 тис. доларів.

На благодійному аукціоні у свою честь також були присутні молоді хлопці, які захищали наші кордони на Сході, які власне зараз проходять реабілітацію у згаданому медичному закладі й потребують допомоги, аби вже за кілька місяців мати змогу самостійно пересуватись. 

Серед присутніх також було чимало художників, які пожертвували свої художні твори для участі у аукціоні й які із захопленням та цікавістю спостерігали як йшов з молотка свій твір чи полотно колеги. 

Окрім зібраних протягом аукціону коштів, також могли до доброї справи долучитись і ті, у кого забракло коштів, аби придбати один із лотів, але є бажання та змога фінансово підтримати наших бійців. Для цього у залі стояла спеціальна прозора скринька, а зібрані кошти були передані до спільної "казни".

 

 

 

 

 
comments powered by HyperComments