У Львові пройшов вечір пам`яті студента-героя Ігоря Костенка (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 20 лютого 2015, 19:31
У актовому залі франкового університету відбувся вечір пам`яті загиблого на Майдані студента.
У Львові пройшов вечір пам`яті студента-героя Ігоря Костенка (ФОТО)

Сьогодні, 20 лютого, у річницю масових розстрілів на Майдані, у Львівському національному університеті імені Івана Франка зібрались студенти та небайдужі люди, аби вшанувати пам`ять усіх Героїв Небесної Сотні, а особливо хлопця, який ще торік навчався у стінах закладу - студента географічного факультету Ігоря Костенка.

Аби вшанувати пам`ять молодого Героя, зібралась ціла актова зала. Зі сцени до присутніх звертались  близькі,  знайомі, викладачі Ігоря, побратими з Майдану, які ділились спогадами про свого незамінного товариша. Кожен, закінчував свої слова гаслом: "Слава Україні", на що присутні зі щемом, проте, дуже твердо відповідали: "Героям слава!".

Окрім теплих слів у адресу Костенка на вечорі пам`яті співали сумних та патріотичних пісень, читали вірші, демонстрували світлини з особистих архівів оточення студента.

Не оминули увагою й таланти Ігоря, який окрім активної життєвої позиції та самовідданого патріотизму також був талановитим спортивним журналістом та активним дописувачем до Вікіпедії. За останнє, вже посмертно, отримав світове визнання, як "Вікіпедист року". 

Після завершення урочистої частини біля пам`ятника Івана Франка було запалено сотні лампадок, вогонь у яких горить і до тепер. 

...Присутні не могли стримати сліз. Плакали і чоловіки, і жінки. Герої живі доти, доки ми про них пам`ятаємо. Слава Героям!

 

 

 

 

comments powered by HyperComments