До Дня Валентина у Львові взялись захищати квіти

Юлія Субота  |  Неділя, 15 лютого 2015, 21:26
14 лютого еко-активісти вирішили захистити живі квіти.
До Дня Валентина у Львові взялись захищати квіти

До Дня святого Валентина у Львові з самого ранку біля всіх найбільших квіткових базарів пройшла акція активістів "Еко Zахисту", які закликали громадян не купувати первоцвіти, які останніми днями масово з`явились на ринках.

Окрім прохань та застережень активісти роздавали усім красиві квіти з кольорового паперу, які напередодні власноруч зробили гуртківці Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру. Також квітолюбам вручались листівки з інформацією про незаконність вирізання  та продаж первоцвітів, які занесені до Червоної книги. 

Для Львова це перша акція такого характеру, проте, активісти не збираються зупинятись, адже з мінімальним потеплінням кількість первоцвітів зросте ще більше, тож вже до 8 березня планується повторення акції. 

У планах  "Еко Zахисту" також відрізання коріння у первоцвітів (які декотрі жіночки продають разом із цибулинками), аби висадити їх у парках Львова. 

Цікаво, що головним мотивом продавців первоцвітів є нестача грошей та нестабільна ситуація в країні, а от законність їхніх дій мало хвилює, а надто, коли є попит на товар. 

 

 

 
comments powered by HyperComments