Плата за дитячі садки у Львові зросте більше ніж на половину

Юлія Субота  |  Понеділок, 19 січня 2015, 20:19
Перебування у дитячих садках відчутно подорожчає вже наступного місяця.
Плата за дитячі садки у Львові зросте більше ніж на половину

Вже з наступного місяця батькам, чиї діти відвідують дитячі садки, доведеться викладати кругленьку суму, адже через стрімке подорожчання левової частки продуктів харчування, дошкільні заклади не вкладаються у раніше розрахований кошторис.

 Окрім подорожчання продуктів держава тепер погашає не половину вартості продуктів на дитяче харчування, а 40%, отже, на оплату батьків припадають інші 60%.

Останні місяці ситуація на кухнях дошкільних закладів є доволі напруженою, адже через відсутність декотрих продуктів із встановленого для діток збалансованого раціону, кухарі мусили на ходу вигадувати замінники тим чи іншим продуктам. Зокрема, гречці, яловичині, рибі, яких не вистачає.

"Вартість харчування залежить від віку дітей, від того, скільки разів їх харчують. Є заклади, де харчують тричі на день, а є чотириразове харчування. Отож ціна коливатиметься від 18-ти гривень для діток ясельної групи і до 31 гривні – для діток 3-6 років за умови 4-разового харчування. І абсолютно інша ціна харчування в садочках санаторного типу", - пояснила в.о. начальника управління освіти міста Галина Слічна. 

 

 

comments powered by HyperComments