У Львові проходить VII щорічне Міське Свято Пампуха (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 8 січня 2015, 15:04
З 7 по 11 січня у Львові можна відчути справжню різдвяну атмосферу.
У Львові проходить VII щорічне Міське Свято Пампуха (ФОТО)

Починаючи з Різдва, 7 січня, центральна площа Львова перетворилась на святкове масове Свято Пампуха, де кожен охочий зможе не лише поласувати пампухом із унікальною начинкою, а й на власноруч доторкнутись до українських різдвяних традицій.

У рамках свята, яке проводиться вже всьоме, організатори дійства пропонують львів`янам та гостям міста окрім смаколиків також і різдвяний настрій, який зі сцени створюють ведучі, артисти та діти, які виконують колядки та розігрують біблійні сценки.

Аби представити свої страви на різдвяному пампуховому ярмарку до Львова з`їхалась не одна господиня. У чесній боротьбі, по закінчення Свята Пампуха, 11 січня, буде оголошено господиню, яка спекла найсмачніший пампух.

Опиняючись на ярмарку відразу ж відчуваєш себе частинкою свята: то тут то там бігають дорослі та діти у костюмах з вертепу, у повітрі аромат запашного  глінтвейну та свіжоспечених пампухів на будь-який смак.

Цікаво, що гуляючи на Святі Пампуха частіше можна почути російську мову, аніж українську. Окрім цих двох мов також "пробігає" і польська, англійська та німецька мови. 

Тож якщо ви ще не встигли відвідати сьоме щорічне Міське Свято Пампуха, поспішайте завітати на львівську площу Ринок до 11 січня.

 
comments powered by HyperComments