Львівські сакральні пам`ятки нарешті отримають нічну підсвітку

Юлія Субота  |  Вівторок, 23 грудня 2014, 15:12
Каплицю Боїмів та церкву святого Миколая тепер будуть освітлювати вночі.
Львівські сакральні пам`ятки нарешті отримають нічну підсвітку

Зовсім скоро у Львові підсвітять ще кілька пам`яток сакральної архітектури, а саме каплицю Боїмів (пл. Катедральна) та церкву святого Миколая (вул. Б.Хмельницького). Про це повідомила громадськості  начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Кошти на виконання підсвітки було надано спонсорами, а всі відповідні роботи майстри мають встигнути завершити до кінця цього року. 

"Відповідно до проекту підсвітки каплиці Боїмів, це буде заливне тепле світло з акцентом на фігурі Христа", - розповіла Онщенко. Освітлювальні роботи храму святого Миколая вже завершено. 

Станом на сьогодні у Львові підсвічено чимало сакральних споруд, зокрема, церкву святого Юра, Домініканський собор, церкву святого Андрія, церкву святих Петра і Павла, Преображенську церкву, Успенську церкву, церкву святого Михаїла, церкву святих Єлизавети та Ольги, церкву Матері Божої Неустанної Помочі. 

Не зважаючи на не короткий список "світлих" пам`яток сакральної архітектури, враховуючи загальну кількість храмів у Львові, для того, аби наше місто було схожим на Європу вночі, не лише у самому центрі, доведеться витратити ще чимало коштів та сил. 

comments powered by HyperComments