Львівські учні матимуть змогу безкоштовно вивчати незвідану досі історію міста

Юлія Субота  |  Понеділок, 15 грудня 2014, 18:18
У Львові незабаром стартує освітній волонтерський проект.
Львівські учні матимуть змогу безкоштовно вивчати незвідану досі історію міста

Вже з лютого місяця наступного року управління  туризму Львівського міської ради запускає освітній проект, який має на меті популяризацію історії міста серед учнів старших класів. 

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 15 грудня.  Вже за два місяці у ратуші розпочнуться навчальні екскурсії та лекції, на який історіографи та екскурсоводи безкоштовно розповідатимуть дітям про історію та факти з життя нашого міста, про які раніше мало хто знав. 

У рамках проекту також передбачені не лише лекції, а й відвідини різноманітних музеїв Львова, які також долучились до освітньої акції. Також екскурсії проводитимуться у приміщеннях ратуші, декотрі з яких не є доступними для загалу.

"Проект розрахований на дітей 8-10 класів, понад те, на дітей які мотивовані знати історію свого міста більше за інших. Можливо серед них вже зараз є майбутні історіографи, і ці лекції допоможуть їм бути ближчими до цієї професії", - розповідає один із авторів проекту, методист навчально-методичного центру освіти міста Львова Аліса Васільєва. 

Станом на сьогодні, до участі у проекті на волонтерських засадах зголосились відомі історики та екскурсоводи Ілько Лемко та Ігор Лильо.

Окрім великої пізнавальної та історичної цінності даних лекцій та екскурсій, є й чимала освітня користь для дітей, які долучаться до проекту, адже на заняттях їм буде надано чимало інформації, яка стане помічною при складанні ЗНО.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments