У Львові незабаром може з`явитись мечеть

Юлія Субота  |  Середа, 10 грудня 2014, 23:00
Кримські татари розглядають можливість побудови свого храму у місті.
У Львові незабаром може з`явитись мечеть

Сьогодні, у середу, 10 грудня, у рамках проведення круглого столу між християнськими та релігійними діячами кримські татари заявили про своє бажання побудувати мечеть на території Львова.

Враховуючи складну політичну ситуацію у нашій країні та анексію Криму, тисячі кримських татар змушені були покинути свої домівки та шукати прихистку деінде. Чимало із них обрало для життя саме Львів, тож питання про побудову мечеті у місті - лише питання часу. Поки ж кримськотатарська спільнота просить у міста виділити приміщення для проведення молитов їхньої общини:

"Нас щомісяця більшає. З Криму тікають десятки людей. Ми вже тут 9 місяців, і ви зрозумійте: люди народжуються і вмирають, а ми не можемо все зробити за мусульманськими традиціями. Але ми б не хотіли це якось агресивно нав’язувати львів’янам. Я думаю, ми навіть не вдаватимемося до того, що не забезпечено нам Конституцією і законом. Якщо стане реальна потреба в мечеті, то ми спитаємо думку львів’ян", – зазначив голова мусульманської кримськотатарської релігійної спільноти "Їхсан" Ернест Абкелямов.

Окрім місця для молитов мусульмани просять також надати їм місця на кладовищі, аби вони могли гідно та без проблем прощатись зі своїми братами та сестрами, у разі такої потреби, зберігаючи при цьому всі необхідні традиції. 

До слова, розмови про мечеть у Львові ведуться вже не вперше, минулого разу львівська спільнота гостро відреагувала на побудову храму для мусульман, хоча, тих же львів`ян переслідували у свій час за їхню віру. 

 

 
comments powered by HyperComments