У Львові презентували книгу "Маґнат" Галини Пагутяк (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 5 грудня 2014, 20:23
У книгарні "Є" відбулась презентація нової роботи письменниці.
У Львові презентували книгу "Маґнат" Галини Пагутяк (ФОТО)

Сьогодні, 5 грудня, у приміщенні львівської книгарні "Є" презентували нову книгу ""Маґнат", відомої української письменниці, прозаїка, лауреата Шевченківської премії, Галини Пагутяк. 

У форматі презентації сама авторка та координатор зустрічі, відомий поет та літературознавець Віктор Неборак, представили публіці новий роман пані Галини. Цікаво, що обидва метри знайомі чи не з самого дитинства (Галина та Віктор разом навчались у виші).

Пагутяк часто називають однією із наймістичніших українських письменників і її остання видана книга "Маґнат" підтверджує репутацію авторки. У своїй новій роботі, з слів пані Галини, вона зобразила світ несправедливо забутого Яна Щасного Гербурта з Добромиля, який жив ще на початку XVI століття. 

Ян - дипломат, публіцист, видавець, поет, гуманіст свого часу, непересічна особистість. Його родина була справді шляхетного походження, яке не купувалось в ті часи за гроші, а давалось лише з часом та культурою, яку немовлята роду всотували з молоком матері.

Пані Галина не намагалась створити біографії, вона пішла значно далі - розширила межі свідомого та зіткала зі слів альтернативний світ у XXI столітті, який переносить читача на п`ять століть назад.

Авторка особисто побувала у всіх місцях, які описує у книзі, ходила тими ж дорогами, якими колись ходив Ян Щасний Гербрут. Зробила все для того, аби у її книзі тісно сплелись історичні факти та можливий розвиток подій.

До слова, Віктор Неборак щиро вважає Галину Пагутяк найвидатнішою письменницею у сучасній українській літературі, яка знає як писати, пише і робить це якісно.  

comments powered by HyperComments