У Львові розпочалась виставка духовних авторитетів (ФОТО)

Середа, 19 листопада 2014, 22:39
"Світло тихе" - унікальна збірка картин відомого іконописця Іванки Крип’якевич-Димид.
У Львові розпочалась виставка духовних авторитетів (ФОТО)

Відома українська художниця Іванка Крип`якевич-Димид презентує у Львові свою духовну виставку "Світло тихе", у якій зобразила найвидатніших діячів українства різних часів через зображення святих.

Ідея авторки полягає у тому, що кожен герої чи героїня її твору були ідейними натхненниками свого покоління, які власне і запалювали оте світло у серцях тисячів і навіть мільйонів.

Цікаво, що ідея створення такої непересічної серії картин у пані Іванки зародилась ще до початку Революції Гідності, проте, почавши роботу, художниця змушена була перерватись, адже її родина була активним учасником минулорічних подій. І от нарешті у листопаді 2014 року у світ вийшла унікальна за змістом серія "Світло тихе".

Цікаво, що із деякими персонажами своїх полотен мисткиня була знайома особисто, як от із дисидентами, котрі у середині минулого сторіччя не давали згонбити українську мову та культуру. 

Прийти та долучитись до прекрасно, знайти у кожній із робіт авторки частку світла та розшифрувати кожну постать, згадану у роботах Крип`якевич-Димид, можна у мистецькій галереї "ІконАрт", що на вулиці Вірмеській, 26.

 

 

comments powered by HyperComments