Вже до кінця року у центрі Львова курсуватиме тролейбус

Юлія Субота  |  Понеділок, 17 листопада 2014, 23:19
Маршрут тролейбуса №13 буде продовжено до проспекту Свободи.
Вже до кінця року у центрі Львова курсуватиме тролейбус

Про рішення продовжити маршрут тролейбуса №13 до проспекту Свободи, стало відомо доволі недавно, й от вже повним ходом йде підготовка дороги для тролейбусного сполучення: робочі облаштовують бетонні опори для руху електротранспорту. 

Планується, що кінцева зупинка тепер буде біля пам`ятника Тарасові Шевченку, далі тролейбус розвертатиметься по колу й їхатиме у зворотньому напрямку. 

Щоб продовжити маршрут тролейбуса треба облаштувати 22 опори та прокласти понад 1800 метрів тролейбусної колії. Зокрема, на проспекті Свободи, згідно з проектом, облаштують декоративні опори, а вже від Оперного театру до проспекту Чорновола – звичайні.

Усі дорожньо-ремонтні роботи обійдуться "Львівелетротрансу" в 1 мільйон 300 тисяч гривень. Маршрут з'єднає центральну частину міста із вулицями Грінченка, Варшавською, Мазепи та проспектом Чорновола. Зараз кінцева зупинка тролейбуса №13 знаходиться на вулиці Під Дубом.

З продовженням маршруту тролейбуса до центру, легше стає і комунальникам, яким більше не доведеться доставляти у депо транспорт, викликаючи спеціальні тягачі, адже до тепер прямого сполучення не було.
 
 
comments powered by HyperComments