Львів`янам розкажуть правду про кримських татар

Юлія Субота  |  П'ятниця, 14 листопада 2014, 15:41
У Львові проведуть лекції на тему "Хто такі кримські татари?"ю
Львів`янам розкажуть правду про кримських татар

У Львові проведуть шість інтерактивних лекцій на тему "Хто такі кримські татари?", організаторами проекту є громадська ініціатива "Крим SOS" та Офіс Ради Європи в Україні.

Думка організувати лекції на задану тематику жевріла давно, однак після ганебного захоплення Криму Росією та вимушений переїзд кримських татар зі своїх домівок, майже дві тисячі з них обрали своїм новим домом Львів та область, від думок перейшли до дій.

Перша з шести лекцій відбудеться вже 18 листопада, о 18:30 в приміщенні Першої львівської медіатеки, що на вулиці Мулярській, 2А. Лекцію читатиме кримськотатарський історик, член українського ПЕН-клубу, Гульнара Бекірова.

Головною темою вступної лекції з циклу буде: "Кримськотатарський національний рух: боротьба за свої права", у рамках якої виданий історик розповість про труднощі, які виникали на історичному шляху нескореного народу.

Вхід на лекцію є безкоштовним. Проект відбувається за підтримки управління культури Львівської міської ради, Першої львівської медіатеки, МО "Дзиґа", ініціативи "Е-97" та Вуличного університету.

comments powered by HyperComments