У дитячій лікарні Львова відкрився надсучасний діагностичний центр (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 11 листопада 2014, 20:16
В приміщенні міської комунальну дитячої клінічної лікарні (вул. П. Орлика, 4) розпочав роботу новий медичний діагностичний центр NOVO, де пацієнти отримують змогу пройти комплекс обстежень на обладнанні останнього покоління, аналогів якому немає в Західній Україні.
У дитячій лікарні Львова відкрився надсучасний діагностичний центр (ФОТО)

Сьогодні центр запускає перші високотехнологічні діагностичні медичні послуги. Завдяки встановленому тут діагностичному обладнанню – апарату комп’ютерної томографії, магнітно-резонансному томографу, трьом ультразвуковим сканерам (один з них портативний) – пацієнти із Західного регіону України мають можливість проходити обстеження, не вирушаючи, як раніше до Києва чи до Кракова.

«Контингент який лікується у цій лікарні – це діти з нейрохірургічною, неврологічною патологіями, пацієнти з різноманітними травмами. Це обладнання допомагає більш якісно і точно поставити діагноз, знайти зону ураження, щоб провести лікування», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Засновник центру – Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього» спільно з фондом «Україна 3000». Загальна вартість ремонтних робіт та встановленої тут апаратури складає понад 50 млн.грн.

Планується, що вартість послуг не перевищуватиме середньоринкового показника, і ці послуги можна буде отримувати, сплативши благодійні внески. Разом із надходженнями від спонсорів це дозволить акумулювати кошти на реалізацію благодійних програм. Центр NOVO є недержавною неприбутковою установою, це перший в Україні приклад медичного закладу такого рівня, який працюватиме за принципом благодійної організації.

У подальших планах керівництва – залучення коштів на закупівлю сучасного мамографа, денситометра та інших апаратів, які дозволять розширити спектр діагностичних послуг.

Нагадаємо, нещодавно міська дитяча клінічна лікарня отримала у подарунок новий нейрохірургічний інструментарій – нейроендоскоп, вартістю 86 тис. доларів. 

comments powered by HyperComments