У Львові вимагають врятувати бійців з оточеного 32-го блокпоста (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Субота, 25 жовтня 2014, 20:58
Сьогодні, 25 жовтня, родичі бійців із 32-го блокпоста, який зараз знаходиться в оточенні бойовиків, прийшли під стіни Львівської ОДА з вимогою врятувати солдатів.
У Львові вимагають врятувати бійців з оточеного 32-го блокпоста (ФОТО)

За словами пікетувальників, бійці з 80-ої аеромобільної бригади, які оборонять блокпост поблизу села Сміле Луганської області, перебувають у щільному кільці, практично без води і їжі уже 4 доби. Також як стверджують учасники акції, не зважаючи на рапорти командування, блокада блокпосту №32 так і не знята.

«Спікер РНБО Андрій Лисенко заявляє, що 32-ий блокпост під контролем української армії, та він не каже що навколо них все заміновано і уже четвертий день хлопці п’ють воду з калюж. До того ж, оскільки блокпост перебуває в оточенні з 13-го жовтня, більшість бійців ще у літній формі. Хлопці які телефонують звідти кажуть що вже просто домерзають. Тому це не пікет, ми просто хочемо щоб нас почули», - кажуть матері солдатів.

До пікетувальників вийшов заступник губернатора та Юрій Підлісний та розповів, що щойно з цього приводу провів розмову з Міністром оборони Степаном Полтораком.

«Він повідомив, що зараз ведуться перемовини з сепаратистами про відвід наших хлопців в мирний спосіб. Якщо не вдастся вивести мирним способом розпочнеться військова операція по звільненню», - зазначив Підлісний.

Водночас матері солдатів готові стояти під стінами Львівської ОДА допоки оточеним бійцям не надійде допомога. 

comments powered by HyperComments