Родичі бійців 3-го батальйону тероборони перекрили центр Львова (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 15 жовтня 2014, 16:57
Родичі вояків третього батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля» перекрили у центрі Львова одразу три вулиці, вимагаючи ротації.
Родичі бійців 3-го батальйону тероборони перекрили центр Львова (ФОТО)

Зокрема, десятки учасників пікету заблокували рух на вул. Личаківській, Винниченка та Підвальній, відтак, на дорогах утворилися чималі корки з автобусів і трамваїв. Люди пропускали лише карети швидкої.

За словами родичів військових, буквально вчора від мінометного обстрілу загинув солдат 3-го батальйону. Загалом бійці тербату

«Бійців тербату ще 7 липня відправили під Луганськ, тож вони перебувають в зоні АТО уже понад 90 днів. Хоча коли батальйон територіальної оборони тільки створювався, солдатам обіцяли, що вони охоронятимуть Львівську область, а воювати на Схід їх в жодному випадку не відправлять», - кажуть родичі.

Також рідні вояків обурюються, чому не призивають служити інших парубків, які «п’ють пиво на вулиці і ходять по клубах».

Ще однією проблемою є те, що батальйон досі не має своєї юридичної адреси, яку їм начебто обіцяли на вул.Городоцькій. Тому, за словами родичів звучать навіть твердження про те, що із зони АТО їх немає куди повернути, оскільки в них немає своєї військової частини.

Водночас, як повідомив матерям солдатів заступник губернатора Володимир Харчук, згідно з інформацією Міноборони, ротація особового складу 3-го батальйону відбудеться до кінця листопада 2014 року. Також, за його словами, Львівська ОДА звернулась до Міноборони за роз’ясненням з приводу визначення юридичної адреси.

«Батальйони територіальної оборони не мають пункту постійної дисклокації, їм визначається лише місця формування (розформування) та виконання бойових завдань», – йдеться у відповіді Міноборони.

Не обійшлось без конфлікту. Чоловік на автомобілі «Нива» в розмові з пікетувальниками заявив, що спішить до жінки в пологовий будинок, та пропускати його все ж відмовились. Тоді він вирішив прорвати блокаду на вул. І.Франка і в’їхав в колону людей, ледь не подавивши їх та переїхавши стопу бійцю АТО. Зрештою на Личаківській натовп людей його таки зупинив і мало не побив. Чоловікові розбили вітрове шкло, проколоши шини в автомобілі та викликали міліцію.

comments powered by HyperComments