У Львові можуть завчасно закривати магазини задля економії електроенергії

Юлія Субота  |  Середа, 8 жовтня 2014, 18:56
Аби не вимикати світло в домівках, у місті шукають альтернативні виходи з ситуації.
У Львові можуть завчасно закривати магазини задля економії електроенергії

Через небезпеку відімкнення світла у житлових будинках у так звані години пік, Львів роздумає наж тим, як обійтись без цієї крайньої міри економії.

Отож, після тривалих роздумів, львівська обласна адміністрація висунула пропозицію щодо скорочення годин роботи супермаркетів та деяких магазинів, що б дозволило економити чимало електроенергії і при цьому не вимикати світло щодня у житлових районах.

Мешканці міста на даному етапі із розумінням ставляться до такої ініціативи та зазначають, що краще змінять графік закупівлі продуктами та речима, але не сліпатимуть вдома при свічці.

Немаловажливим аспектом нового графіку роботи магазинів є також і те, що лікарням не доведеться переходити на автономне освітлення. Враховуючи ситуацію на Сході країни, вугілля не вистачає для виробітку достатньої кількості електроенергії.

А от деяким власникам та працівникам крамниць та супермаркетів такі нововведення геть не до душі, вони не вважають такий вид економії електроенергії доцільним. Серед супермаркетів вже є такі, що заявили про готовність працювати й  ввечері, завдяки власним дизель-генераторам. 

 

comments powered by HyperComments