Від сьогодні у Львові діють додаткові групи для дошкільнят

Юлія Субота  |  Середа, 1 жовтня 2014, 14:04
Від 1 жовтня у місті відкрили 10 додаткових груп для дітей дошкільного віку.
Від сьогодні у Львові діють додаткові групи для дошкільнят

Через гостру проблему нестачі місць у дитячих садках, у місті було прийнято рішення про формування 10 груп,  для короткотермінового перебування дошкільнят, які розпочали свою роботу сьогодні, 1 вересня.

У організованих школах діток не лише забавлятимуть, а й готуватимуть до школи, а батьки зможуть бути спокійними за своїх діток хоча б половину робочого дня, адже залишити дитину у такій групі можна на 3-4 години або вранці, або у другій половині дня. 

Такі групи відкривають при школах, дитячих садках, а також при центрах дитячої творчості. Саме у закладах позашкільного дозвілля найбільше таких груп і працює, розповіла начальник міського управління освіти Галина Слічна.

У нових групах планується задіяти близько 200 дітей, по 20 діток у групі. Окрім запланованих додаткових груп, у Львові вже діють групи для дошкільнят, де вже виховується 1125 дітей.

Загалом до роботи у таких групах долучають здебільшого вчителів молодших класів та вчителів групи продовженого дня. Заняття тривають по 35 хвилин й відбуваються у ігровій формі. 
 
Головною відмінністю таких груп від дитячих садків є те, що діти не перебувають там весь день та не сплять у закладі, а заняття відбуваються безкоштовно.
 
 
comments powered by HyperComments