Львівський лицар зібрав на потреби АТО більше півмільйона гривень

Юлія Субота  |  Субота, 27 вересня 2014, 20:35
За два місяці благодійна фігура назбирала кругленьку суму.
Львівський лицар зібрав на потреби АТО більше півмільйона гривень

За два місяці, які минули із часу встановлення Львівського лицаря (фігури Святого Юрія зі щитом) біля входу у львівську Ратушу, за останніми підрахунками вдалось зібрати понад півмільйона гривень на потреби української армії. 

Кожен небайдужий львів`янин чи гість міста жертвував ту суму, яку вважав за необхідне, а також можна було прибити металевий маленький тризуб до щита лицаря.

"Жертвували різні суми. Ті, хто давав від 100 гривень і більше, могли прибити до щита ще медальйончик. І схожий отримати в подарунок. А ті, хто давав суму, більшу за 500 гривень, прибивали до торця щита трішки більші тризуби. Зараз ми маємо два повністю обшиті щити і один до половини", – розповів організатор збору львовознавець Іван Радковець.

За отримані кошти організатори закупили два тепловізори, чотири ноктовізори, п’ять GPS-навігаторів, один зварювальний апарат, п’ять електрогенераторів, три бензопили та 20 радіостанцій. А ще спільно з українською діаспорою в Австралії Львівському лицарю вдалося придбати автомобіль для вивезення поранених з гарячих точок. Він уже завтра поїде в зону АТО, а саме в Дебальцево.
 
 

 

comments powered by HyperComments