Юрій Макаров презентував унікальну автобіографічну книгу (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 13 вересня 2014, 18:22
Відомий журналіст презентував своє нове творіння у Львові.
Юрій Макаров презентував унікальну автобіографічну книгу (ФОТО)

Відомий український журналіст Юрій Макаров, презентував у рамках ХХІ книжкового форуму видавців у Львові свою нову автобіографічну книгу "R2U", у якій дослідив власну генеалогію. 

Книга є унікальною хоча б тому, що у ній автор на власному прикладі показує увесь шлях, який проходить кожен російськомовний громадянин нашої країни, допоки не усвідомить себе Українцем.

На презентації видання, яка пройшла у стінах книгарні "Є", сам Макаров не лише пояснив дивакувату назву книги, а й розповів, чому "R2U" дійсно варто прочитати кожному небайдужому до долі свого народу українцю, а надто, коли в нього є проблеми із самоідентифікацією. 

Очевидно, що нове "комп`ютерне" покоління й без пояснень знає, що означає скорочення у назві книги, а от старшим поколінням треба пояснити, що так у нашу еру скорочено пояснюють як від російскього переходити до українського.

Юрій Макаров, якому з дитинства родичі говорили "Мы русские", довелось з самотужки пройти шлях до самоусвідомлення себе повноправним українцем, який не лише може, а й має законне право жити на своїй землі, з своєю культурою, мовою та традиціями.

Сам журналіст підсумовує книгу як "продукт власної мислиннєвої діяльності" та гордиться тим, що попри скепсис оточення та жорстокі реалії, зміг  дійти до того, ким він є тепер.

До книги також увійшли авторські публікації "Українського тижня", де пан Юрій є активним дописувачем, тож "R2U" є не лише автобіографічною книгою, а й в певній мірі історичною та публіцистичною. 

 

comments powered by HyperComments