У Львові розпочало роботу Почесне консульство Республіки Болгарія (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 5 вересня 2014, 20:48
Сьогодні, 5 вересня, у Львові відкрили Почесне консульство Республіки Болгарія – друге на території України.
У Львові розпочало роботу Почесне консульство Республіки Болгарія (ФОТО)

Почесне консульство Республіки Болгарія у Львові розміщено за адресою: вул. Крушельницької, 2 (парк ім.І.Франка). Очолив установу Почесний консул Республіки Болгарія у Львові Віктор Нотевський.  За його словами, консульство обслуговуватиме жителів Львівської, Тернопільської та Закарпатської областей.

Зазначимо, що перше Почесне консульство Республіки Болгарія було відкрито 10 років тому у Запоріжжі. Також консульство діє і в Одесі. У Києві ж розташоване Посольство Республіки Болгарія в Україні. 

Як зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев, Українсько-болгарські відносини мають дуже велику історію. А сьогодні багато українців все більше вибирають відпочинок у Болгрії. Отож, між болгарським та українським народами багато чого спільного.

«Діяльність Почесного консульства Республіки Болгарія у Львові неминуче  матиме позитивний вплив на поглиблення українсько-болгарської співпраці. Болгарія схвалює та підтримує проєвропейський курс України та її територіальну цілісність і суверенітет», - підкреслив Красімір Мінчев.

Завданням Почесного консульства буде налагодження економічної співпраці та популяризація болгарської культури, а також - надання консультацій громадянам з приводу отримання віз.

Також, як додав Красімір Мінчев, у консульстві виникла ідея організувати співдружність між містом Львів та Болгарський містом Пловдив, яке вважається одним з найкрасивіших міст Європи.

comments powered by HyperComments