Львівські волонтери шукають «Налбуфін» у шприцах для військових аптечок

Валерій Шмаков  |  Четвер, 28 серпня 2014, 23:28
Активісти Львівського Центру забезпечення військових шукають де можна придбати антишоковий обезболюючий препарат «Налбуфін» у шприцах-ампулах, яким комплектуються індивідуальні аптечки для солдатів.
Львівські волонтери шукають «Налбуфін» у шприцах для військових аптечок

Як розповів керівник «Народної Самооборони Львівщини» Валерій Веремчук, знайти у Львові «Налбуфін» неможливо. А постачати на передову індивідувальні аптечки без антистресового препарату також неможна.

«Хоча, за інформацією військових, 130 тис. шприців лежить на складах, та через бюрократію чи свідомий саботаж не доходять до бійців», – обурився Веремчук.

Водночас, за його словами, знеболювальне «Бутафанол», яким зараз користуються військові, має побічні дії.

«Військові лікарі кажуть, що він знімає біль всього на годину, але потім викликає запаморочення та втрату координації», - зазначив активіст.

Також  активісти змушені самі шити та формувати аптечки для військових, оскільки готових комплектів, які б відповідали потребам фронту в Україні просто немає.

Так, окрім «Налбуфіну» до індивідуальної аптечки входять кровоспинні препарати «Целокс» або «Гемма», марлевий бинт, йод, медичний джгут, ліки для очей, антисептичні серветки, фіксуюча косинка, препарат для знезараження води «Акватабс» та інструкція. Вартість аптечки становить в середньому 350 грн. 

За словами Веремчука, волонтери уже придбали 600 упаковок кровоспинного препарату та замовили пошиття 500 спеціальних сумок для аптечок.

«Дуже хочеться зробити аптечки дійсьно індивідуальними, щоб кожен з бійців мав те, що йому потрібно. Та ми не чекаємо, коли все буде повністю укомплектоване, веземо по мірі надходження того, що змогли, закупити. Так, під час останньої поїздки на Схід окремо завезли для військових 500 пакетів препарату «Гемма», - повідомив Валерій Веремчук.

За його словами, сьогодні можливість волонтерів обмежується або грошима та виробничими потужностями підприємств, які випускають ті чи інші ліки.

«Таблетки для знезараження води  «Акватабс» виготовляють тільки в Ірландії. Препарат «Гемма» на всю Україну виробляється тільки в Харкові, кількістю 3 тис. упаковок в тиждень. Одна така упаковка коштує 100 грн. Якби олігархи вклали кошти, можна було б за тиждень-два часу забезпечити кожного бійця. З нашими можливостями це буде значно довше», - констатує Веремчук.

Нагадаємо, Центр забезпечення військових постачає усім необхідним вояків 24-ї механізованої бригади, 80 аеромобільної бригади, та 3-го батальйону територіальної оборони.

Центр працює за адресами:

Львів, вул. Шота Руставелі, 2, телефон гарячої лінії: 098 88 27 589.

Львів, пр. Червоної Калини, 109 (ТЦ «Зубра» («Санта-Барбара»). тел. 098 319 86 42.

Винники, вулиця Т. Шевченка, 5 («Народний дім»). тел.: 068 741 80 70.

comments powered by HyperComments