"Кольори волі" з Майдану презентували у Львові (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 8 серпня 2014, 13:42
У місті запрацювала виставка Марії Діордійчук та Єгора Стрєлкова.
"Кольори волі" з Майдану презентували у Львові (ФОТО)

Нарешті Львів приймає у себе вже відому у світі виставку "Кольори волі" двох талановитих молодих людей, які не лише брали активу участь у подіях на Майдані, але й створювали свої роботи безпосередньо на барикадах, митців Марії Діордійчук та Єгора Стрєлкова.

До циклу робіт увійшли 12 картин, які якнайбільше характеризують події, що відбувались у центрі української столиці минулої зими та на початку весни.

Усі роботи й справді виконані у яскравих та контрастних кольорах й змальовують народну волю до перемоги попри жорстокість, вбивства, холод та несправедливість.

Марія зізнається, що страшно працювати на Майдані було лише спочатку, а згодом, коли почались розстріли, людей калічили, вбивали, то власні обморожені руки чи кавалок гранати, що попав у око, не здавались їй чимось надзвичайним чи вартим уваги.

Патріотична та волествердна виставка вже встигла чимало помандрувати світом, так разом зі своїми авторами картини розповіли історію українського протистояння на Майдані у Естонії, Фінляндії, Бельгії, Польщі. Після Львова, у кінці серпня автори повезуть свої творіння у Данію.

На превеликий жаль, коли Марія та Єгор лише розпочинали свій проект, ніхто із політиків чи впливових діячів не захотів фінансово підтримати ініціативу молодих художників, які готові були віддати свій час та вміння, аби розповісти правдиву історію подій, які пережила Україна в ту зиму, що нас змінила.

Таланти Діордійчук та Стрєлкова не обмежуються картинами, що увійшли до "Кольорів волі": Єгор професійний майстер татуювання, спільно із Марією вони організували також проект "Тату-клейноди", у рамках якого чоловік розмальовував тіла охочих у країні та поза її межами патріотичними авторськими малюнками. Тож патріотичні татуювання тепер є не лише в українців, а й у людей, які перейнялись історією Майдану.

Одна із 12 презентованих картин увійшла до документального фільму про Майдан, що нещодавно вийшов на екрани, ставши своєрідним символом тамтешніх подій.

Молодим людям є що показати та чим ще здивувати, вони не просто творять мистецтво заради мистецтва, а вкладають у свої дії зміст та душу, що відразу ж впадає у око та не залишає байдужим.
 
Відвідати виставку можна  за адресою вул. Коперніка, 17, 2 поверх, виставковий зал Львівського палацу мистецтв.
 
 

 

 

comments powered by HyperComments